Antaviliai
Spalio 22 d., antradienis
Naujienos ir renginiai

Bibliobusas vyksta į festivalį „Mėnuo Juodaragis“

Su džiaugsmu pranešame, kad rugpjūčio 23 – 24 d. Bibliobusas vyksta į festivalį „Mėnuo Juodaragis“.

 „Mėnuo Juodaragis“ – nepriklausomas savitos muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis vyksiantis rugpjūčio 22 – 25 d. Dūburio ežero saloje, Zarasų raj.

Tai bus 24-asis, baigiamasis MJR ciklo festivalis. Kviečiame dar kartą susitikti magiškoje tikrovėje ir deramai atšvęsti! Ilgą istoriją menančio „Mėnesio Juodaragio“ lankytojų laukia išskirtiniai Lietuvos ir užsienio kolektyvų pasirodymai ir unikali kultūrinė programa. Keturias dienas ir naktis nuostabios Gamtos apsuptyje muzika skleisis keletoje festivalio scenų.

Rugpjūčio 23 – 24 d. Bibliobusą rasite Dūburio ežero saloje, prie Vaikų kiemo.

Bibliobuso programa vaikams ir šeimai:

Penktadienį:

12:00 – 18.00 Skirtukų gaminimo dirbtuvės marmuravimo technika

14:00 Kūrybinės dirbtuvės vaikams „Sukurk mitinę būtybę“. Registracija Bibliobuse

16:00 Dangaus kūnų karuselės gaminimo dirbtuvės. Registracija Bibliobuse

Šeštadienį:

9:00 – 13:00 lietuviškų trumpametražių filmų programa „Trumpas kinas. Animaciniai stebuklai“ jauniesiems lankytojams ir šeimoms:

Tai – penki skirtingomis animacijos technikomis sukurti lietuviški trumpametražiai filmai, nukeliantys žiūrovus į magijos, paslapčių ir netikėtų nuotykių kupinus pasaulius. Šie filmai spėjo užkariauti jaunųjų kino mylėtojų širdis tarptautiniuose festivaliuose ir pelnyti nacionalinį pripažinimą šalies kino apdovanojimuose.

Trukmė: 45 min.

PROGRAMOJE:

„Patrikas“ (rež. Meinardas Valkevičius, animacinis, 2022, 11 min.)

Tai draminė istorija apie drovų berniuką Patriką, gyvenantį vaikų namuose. Vieną dieną ekskursijos zoologijos sode metu pamatęs papūgas jis jomis susižavi taip, kad pats atranda savyje daugiau spalvų ir laisvės būti savimi, o jį supantys žmonės supanašėja į kitus matytus gyvūnus. Net jei tai dar labiau apsunkina jo gyvenimą tarp bendraamžių, o į vaikų namus užėję įtėviai keistai žiūri į Patriką – jis išlieka ištikimas sau.

„Kaukai“ (rež. Gediminas Šiaulys, animacinis, 2017, 11 min.)

Trumpa istorija pasakoja apie niekada nenutrūkstantį gyvybės pradžios ir pabaigos stebuklą. Nelaiminga kiškio žūtis tampa nepaprastu išgyvenimu jį radusiems ir smėlio dėžėje palaidojusiems vaikams. Kiškio kūnelį apleidžia gausybė iki tol jame besiglaudusių stebuklingų būtybių, kurios dabar nerimastingai ieško naujų namų. Jo gyvybė pasibaigia ištirpdama aplinkoje ir įsikūnydama naujai užgimstančiuose augaluose ir sutvėrimuose. Tai liūdna, tačiau šviesi pasaka vaikams, skatinanti pamąstyti, kas yra mirtis.

„Virsmas“ (rež. Nathan Jurevicius, animacinis, 2016, 7 min.)

Trumpas animacinis filmas, paremtas Nathano Jureviciaus grafine novele tuo pačiu pavadinimu. Iš kartos į kartą paslaptingos būtybės gamino molinius žetonus, kurie geba pakeisti vėjus ir genties veidus. Ateina mėnuo, kai pačiam jauniausiam tenka kopti dešimt tūkstančių žingsnių į rytų kalną. Jo žygis turi apgaubti miestą pokyčių vėjais. Spalvingas, novatoriškas animacinis filmas įtraukia į kelionę po magišką pasaulį.

„Miškas“ (rež. Ignas Meilūnas, animacinis, 2015, 12 min.)

Senas atsiskyrėlis gamtininkas bando sugauti mitinį naktį šviečiantį miško gyventoją ir taip užpildyti savo ekskliuzyvinę kolekciją. Gamtininkas sukonstruoja spąstus, tačiau netrukus pats atsiduria keblioje situacijoje.

„Pono Nakties laisvadienis“ (rež. Ignas Meilūnas, animacinis, 2016, 2 min.)

Išėjęs pasivaikščioti saulėtą vasaros dieną, ponas Naktis liko nemaloniai nustebintas. Viskas aplinkui šviesu ir ryšku, o jis prie to nepratęs.

Programą sudarė Lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“.

13:00 – 18:00 Skirtukų gaminimo dirbtuvės marmuravimo technika

12:00 Kūrybinės dirbtuvės vaikams „Sukurk mitinę būtybę“. Registracija Bibliobuse

14:00 Kūrybinės dirbtuvės vaikams „Sukurk mitinę būtybę“. Registracija Bibliobuse

16:00 Dangaus kūnų karuselės gaminimo dirbtuvės. Registracija Bibliobuse.